Ved bruk av metoden skrivedans lærer barna riktige, flytende skrivebevegelser. Skriftmetoden er utviklet av Ragnhild Oussoren  i begynnelsen av 1990-årene og består av en bok med konkrete tema (tre, vulkan, rundinger, åttetall, tog, robot, osv.), framgangsmåter og variasjoner. Det følger dessuten med musikkassetter til de ulike temaene og en instruksjonsvideo.

Ved bruk av skrivedans er bedre konsentrasjonsevne ett av resultatene. Det legges spesiell vekt på å trene opp den sosial-emosjonelle utviklingen og at barna utvikler et positivt selvbilde.

Et viktig aspekt ved denne metoden er at den passer godt sammen med teorien om sanseintegrasjon og med faget ergoterapi.

Å ha den rette holdningen er imidlertid en fordel. Du må føle deg vel med metoden, og den kan brukes i kombinasjon med andre skrivemetoder. Barna syns dette er gøy, metoden er lett å få til og den er lett å tilpasse.

Konsentrasjonen blir tydelig forlenget og skriveprosessen blir mer flytende. Dette kan også brukes forebyggende.

Ergoterapi for Barn veileder og gir kurs i skrivedans.

Skrivedansmetoden del 1 er til salgs ved Capris.no. Instruksjonsdvd, bok og cd. Write Dance Nursery (Barnehage) er til salgs på samme sted. Ragnhild Oussoren anbefaler å skaffe Write Dance Nursery på forhånd. På kurset får dere ti sanger fra "Write Dance Nursery" - disse er oversatt til Norsk.

Hør også Nitimen skrivedans innslag (mp3) 2.5MB

Faksimile av Ergoterapeuten 07/2009